Liesbeth Baelus

Home Liesbeth Baelus

Liesbeth heeft als soliste en als kamermusicus opgetreden in de meeste landen van Europa, in het Midden Oosten, Africa, Azië en de Verenigde Staten.
Ze studeerde aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij Prof. Yuzuko Horigome. In 2009, werd ze geselecteerd om te studeren aan la Chapelle Musicale Reine Elisabeth, waar ze kamermuziek studeerde bij de leden van het Artemis Kwartet. Ze vervolgde haar studies bij Jerrold Rubenstein, leraar aan het Antwerps Conservatorium en uiteindelijk in Wenen bij de gereputeerde pedagoog Prof. Boris Kuchnir.
Als soliste trad ze op in Europa en Azië met orkesten als Het Euregio Symphonisch Orkest, Les Symphonistes Européens, l’ensemble MUSICA, Nuove Musiche, the Euregio Jeugdorkest, de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen, Kristiansund Symphonic, Romsdal Orchester, Molde Sinfonietta, Suzhou Symphonic Orchesta, Nanjing Philarmonic Orchestra, the LAO Orchestra …
Daarnaast speelde ze door heel Europa als lid van ARSIS4 strijkkwartet, het Resonance Trio en momenteel met het St. George strijkkwintet, naast vele andere bezettingen.
Ze is regelmatig te gast op kamermuziekfestivals door heel Europa, zoals ISA (Wenen), International Mozart Festival Augsburg, IMS Prussia Cove,  Encuentro Musica de Santander, International Chamber Music Festival Schiermonnikoog, Weikersheim,e.a. waar ze optrad met partners zoals Martha Argerich, Philippe Graffin, Wolfram Christ, Roel Dieltiens, Nobuko Imai en vele anderen. Daarnaast heeft ze samengewerkt met veel inspirerende pedagogen, zoals Zakhar Bron, Augustin Dumay, Mihaela Martin, Pierre Amoyal, Albrecht Breuninger, Andras Keller, Anner Bijlsma, Ralf Gothoni, Ferenc Rados, Artis Wien, Klangforum Wien, …
Het afgelopen seizoen bracht haar in Musikverein Wien en het Concertgebouw Amsterdam en onlangs maakte ze haar Duitse debuut als soliste in het vioolconcert van Brahms in Freiburg.
Het huidige seizoen is ze te gast als concertmeester in Los Angeles en San Diego State Orchestra en leidt ze tournees in China en Hongkong.

Liesbeth bespeelt een Cassini viool van 1924.