Wietse Beels

Home Wietse Beels

Wietse Beels studeerde aan het K.V.M.C bij G. De Neve en aan het Rotterdams Conservatorium bij J.J. Kantorow en I. Grubert.
Hij behaalde in 2002 het diploma “uitvoerend musicus”. Vervolgens studeerde hij aan de “Hochschule fur Musik” te Köln bij het Alban Berg Quartett alwaar hij in 2003 afstudeerde.
Wietse Beels volgde masterclasses bij V. Tretjakov, P. Hirschhorn, T. Varga, T. Grindenko, het Melos Quartett, het Alban Berg Quartett, het Altenbergtrio, S. Tomes, M. Pressler en vele anderen
Hij kreeg zowel in 1998 met Trio Dor als in 2002 met het Narziss und Goldmund Pianotrio de Debuutprijs Kamermuziek.
Wietse Beels treedt regelmatig op met zowel het Narziss und Goldmund Pianotrio als met Sexteto Tanguedia in binnen- en buitenland (Nederland, Frankrijk, Duitsland, U.K., Oostenrijk, Zweden, Italië, Spanje, Roemenië, Zuid Afrika…).
Daarnaast concerteert hij dikwijls met vooraanstaande musici en groepen zoals het Prometheus ensemble, Oxalys, het Nederlands Blazers Ensemble, het Eschertrio, het Cameleon Ensemble, het Doelen ensemble, Eliane Rodrigues, Jozef De Beenhouwer, France Springuel, Edoardo Torbianelli, leden van het Koninklijk Concertgebouworkest en als solist met het het BIYO, het VRO, het LSO (Maastricht)…
Hij maakte opnames voor radio en televisie (o.a. Radio1, Radio3, Klara , Baeyrische Rundfunk, Radio Catalane,) en meerdere CD’s met Trio Dor, het Narziss und Goldmund Trio en Sexteto/Orquesta Tanguedia.

Sinds 2012 is Wietse stichtend lid van het Taurus kwartet.