Martijn Vink

Home Martijn Vink

Martijn Vink (Nederland) heeft een buitengewoon gevarieerde carrière opgebouwd als kamermusicus, solist, docent en sinds korte tijd als dirigent.
Sinds 1993, vestigde hij zich in Brussel, waar hij zich richt op kamermuziek in al zijn vormen. Naast zijn vaste verbintenissen met ensembles Oxalys en Het Collectief, waarmee hij in 2011 de onderscheiding “Musicus van het jaar” ontving, speelde hij als kamermusicus in verschillende groepen door heel Europa. 
In 2012 richtte hij het Taurus Quartet op en hij prijst zich gelukkig om dagelijks zich te kunnen verdiepen in het ultieme kamermuziek repertoire. Het kwartet debuteerde op Musiq3 Festival en is te gast bij grote concertzalen en festivals.
Martijn speelde als solist cello concertos van Saint Saens, Lalo, Martinu, Shostakovich, Tchaikovsky, Haydn, Martinu, Dvorak met verschillende orkesten onder leiding van onder meer Hans Vonk , Ivo Venkov en Wiktor Lieberman. Hij maakte concertreizen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië, en is vaste gast op kamermuziek festivals.
Hij nam een twintigtal cd’s op, waarvan vele onderscheidingen ontvingen van Diaposon en Gramophone.
Van 2006 tot 2010 was Martijn Vink cello leraar aan het Utrechts Conservatorium en hij doceert momenteel aan het Lemmensinstituut in Leuven. Na lessen en studie maakte hij onlangs zijn debuut als dirigent: een latente passie die hij graag verder wil ontwikkelen.
Naast zijn muzikale opleiding voltooide hij in 1993 een studie psychologie aan de Rijksuniversiteit van Utrecht.